Μητσοτάκης: “panic button” για τις γυναίκες που κακοποιούνται

Τη δημιουργία ενός «panic button» για τις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της Βουλής με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Σύντομα, με τη βοήθεια της Vodafone θα δημιουργηθεί εφαρμογή που θα επιτρέπει στη γυναίκα που κινδυνεύει να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Το panic button χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό ξεκινά αυτόν το μήνα η εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» για τη φροντίδα παιδιών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, κάθε εργαζόμενης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Επίσης είπε ότι ξεκινάει και η λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Γυναικών με στόχο την ενεργοποίησή τους σε τομείς όπως η έρευνα, η τεχνητή νοημοσύνη και η επιχειρηματικότητα, που είναι κατευθύνσεις που ήδη διαπερνούν και τα προγράμματα του νέου σχολείου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τόνισε ότι η πολιτεία απαντά με αυστηρότερες ποινές και ενισχύοντας και τις φωνές του “Me too”.

Exit mobile version