Kτήριο θα σπάσει to αρχιτεκτονικό ρεκόρ στο Ντουμπάι

Δεν είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Δεν είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο (είναι ο δεύτερος). Όταν όμως ο Aeternitas Tower του Ντουμπάι συνδυάσει τις δύο ιδιότητές του, χαρίζει ένα ακόμη ρεκόρ αρχιτεκτονικής στην πόλη: είναι ο ψηλότερος πύργος ρολογιού / ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο!

Ο Aeternitas Tower, ή Πύργος της Αιωνιότητας, τα σχέδια του οποίου παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα έχει το εντυπωσιακό ύψος των 450 μέτρων – περισσότερο από τέσσερις φορές το ύψος του Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου και μόλις 22 μέτρα λιγότερο από το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στον κόσμο, το Central Park Tower στη Νέα Υόρκη.

Ο Aeternitas Tower, που θα γίνει ο δεύτερος ψηλότερος πύργος ρολογιού στον κόσμο μετά τον Βασιλικό Πύργο Ρολογιού Makkah στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων London Gate με έδρα το Ντουμπάι και του ελβετικού κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών Franck Muller.

Το ρολόι στην κορυφή του θα έχει ύψος 40 μέτρα και πλάτος 30 και θα είναι ορατό από έξι χιλιόμετρα μακριά.

Ο ουρανοξύστης που χτίζεται στη Μαρίνα του Ντουμπάι θα περιλαμβάνει 649 μονάδες, ένα μείγμα διαμερισμάτων ενός έως τριών υπνοδωματίων και πολυτελών μεζονετών. Με υπηρεσίες καθαριότητας, θυρωρού, παρκαδόρου και αχθοφόρου, θα προσφέρει ό,τι και ένα ξενοδοχείο, αλλά με την ιδιωτικότητα και την άνεση ενός σπιτιού.

Exit mobile version