ΚΘΒΕ: “ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΑ” ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ήταν ο «οικοδεσπότης» της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης.

 

Καλλιτεχνικοί διευθυντές και εκπρόσωποι των θεάτρων μελών της Ένωσης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον παραγωγές του ΚΘΒΕκαι συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις της Ένωσης, μεταξύ των οποίων είναι και είναι οι ανταλλαγές παραστάσεων.

 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τέθηκε και το θέμα του κεντρικού Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Ρουμανία.

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέρης Πελτέκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Αμαλία Κοντογιάννη συμμετείχαν στη συνάντηση εκπροσωπώντας το ΚΘΒΕ το οποίο αποτελεί μέλος της Ένωσης από το 1996.

 

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να προτείνουν αλλά και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα σημαντικών συνεργασιών. Εξάλλου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το ΚΘΒΕ τον Μάιο και τον Ιούνιο, στη Θεσσαλονίκη θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης.

 

«Η εξωστρέφεια αποτελεί κύριο μέλημα μας, στο ΚΘΒΕ. Στη συνάντηση μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε ρηξικέλευθες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης θέσαμε και μια πρόσκληση- πρόκληση προς τους εταίρους της UTE για τη διοργάνωση δράσης που θα επαναφέρει την ενασχόληση μας με την παραστατική προσέγγιση της, θεμέλια και καταλυτικής συμβολής του αρχαίου δράματος στη θεατρική τέχνη του αποκαλούμενου σύγχρονου δυτικού πολιτισμού», τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης.

Exit mobile version