Ξεσκαρτάρισμα στην TV100 ζητάει ο Διαμαντάκης από το Ζέρβα

Βγάλε στη σέντρα τους ανίκανους της TV100

Η θετική έκβαση της συνάντησης, μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης  και των εκπροσώπων των εργαζομένων της TV100, αποτελεί ικανοποιητικό σημείο για τη διοίκηση του Δήμου καθώς εκτιμάται πως  επιλύεται εντός των ημερών  ένα θέμα που κρατούσε εδώ και πολύ καιρό και οδήγησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που αναμένεται να υπογραφεί, συμπεριλαμβάνει και τους δημοσιογράφους αν και δεν συμμετείχαν τόσο ενεργά στις κινητοποιήσεις. Φαίνεται πως οι  δημοσιογράφοι δεν ήταν τόσο οργανωμένοι όπως άλλες κατηγορίες εργαζομένων, και ότι κάποιοι από αυτούς ήταν διαχωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, της διοίκησης και των εργαζομένων. Ωστόσο θα λέγαμε πως στην πλειοψηφία τους αναγκάσθηκαν να ακολουθήσουν τους συναδέλφους τους όταν διαπίστωσαν ότι ο χειρισμός του θέματος από τους συνδικαλιστές εκπροσώπους, ήταν αίολος και χωρίς αντίκρισμα.

Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ, δέχθηκαν πόλεμο εκ των έσω σε σημείο που για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά  της ΔΕΠΘΕ αναγκάσθηκαν να  προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και εν τέλη δικαιώθηκαν.

Η κατάσταση αυτή όμως είναι ανησυχητική διότι δείχνει την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων κάτι που  μάλλον καλλιεργήθηκε έντεχνα από τους “σκύφτες” που λειτούργησαν ως Δούρειοι Ίπποι. Επιπλέον ορισμένοι “κουστουμάτοι”- έτσι διαβάσαμε “στη Μακεδονία” πως αποκαλούν τους συνδικαλιστές της ΔΕΠΘΕ- σκοπό είχαν να καθυστερήσουν  ώστε να μην υπογραφεί  από τον περασμένο Νοέμβριο η νέα εργασιακή σύμβαση παρά τις επισημάνσεις μελών του Δ.Σ της ΕΣΗΕΜΘ, πως κάθε καθυστέρηση θα “υπονόμευε” το κλίμα των διεκδικήσεων.

Είναι προφανές λοιπόν πως το πρόσφατο αποτέλεσμα αποτελεί μια  καλή ενέργεια της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά η εξέλξη αυτή  συνδιάζεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αναδεικνύει όμως και κάτι άλλο πολύ δυσάρεστο. Την κακή διάθεση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ και την “αρνητική” στάση του απέναντι στους εργαζόμενους σε μια ένδειξη πλήρους υπακοής και υποταγής στη διοίκηση του Δήμου. Μιας υποταγής που σε συνδιασμό με την ανεπάρκεια,  να χειριστεί μια κατάσταση κρίσεως αποδείχθηκε καταστροφική  για τον ίδιον τον Ζέρβα.  Επιπλέον ο σχεδιασμός να κατηγορηθούν οι εργαζόμενοι ως υπεύθυνοι, διάλυσης της ΔΕΠΘΕ, λόγω της διακοπής των ενημερωτικών εκπομπών (ΤV100-FM100), δεν απέδωσαν τα προσδοκόμενα για τον ίδιον αποτελέσματα και αποτελούν αποκλειστική ευθύνη δική του.

Η ανακοίνωση  του Βασίλη Διαμαντάκη, μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ  είναι αποκαλυπτική. Καλεί ευθέως το Ζέρβα να  ξεκαθαρίσει την κατάσταση στη ΔΕΠΘΕ και να απομακρύνει όσους απαξιώνουν με τις ενέργειες τους τόσο την TV100 όσο και τον FM100 και αυτοί θεωρείται βέβαιο πως δεν ανήκουν στο χώρο των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση

Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης Χειρότερα δεν γίνεται

«Ως γνωστόν εδώ και 3 περίπου μήνες η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης υπολειτουργεί εκπέμποντας μόνο ντοκυμαντέρ , ταινίες και επαναλήψεις.

Δεν εκπέμπονται ζωντανές ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις λόγω των κινητοποιήσεων των Τεχνικών και Διοικητικών Υπαλλήλων οι οποίοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με θεσμικά αιτήματα.

Από τον Οκτώβρη που ήρθε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και συστάθηκε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης είχα προτείνει (ως μέλος του ΔΣ εκπροσώπου της Αντιπολίτευσης) να υπάρξει γνωμάτευση του Νομικού μας Συμβούλου για την δυνατότητα να υπογράψουμε Επιχειρησιακή ΣΣΕ χωρίς οικονομικά αιτήματα.

Αντί αυτού επελέγη από την πλειοψηφία του ΔΣ η διαδικασία μιας αέναης συνεννόησης με τα Υπουργεία προκειμένου το θέμα να λυθεί πολιτικά πράγμα που βέβαια δεν έγινε.

Τον Απρίλη εν μέσω κινητοποιήσεων πρότεινα στο ΔΣ το θέμα να επιλυθεί κατά τον τρόπο που το επέλυσε η ΕΡΤ 3, δηλαδή με την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ που θα στηρίζεται σε Νομική Γνωμάτευση. Η ίδια πρόταση επαναλήφθηκε και στο προ δεκαημέρου τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο,

Και στις 2 περιπτώσεις η απάντηση ήταν ότι ΔΕΝ γίνεται καθώς δεν εμπίπτουμε στην περίπτωση αυτή. (Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε !)

Και ώ του θαύματος χθες 11/5 μας εστάλη η γνωμάτευση του Νομικού μας Συμβούλου που λέει ότι η λύση που πρότεινα μπορεί να γίνει.

Μαθαίνω δε ότι σε σημερινή συνάντηση των εργαζομένων με τον Δήμαρχο δόθηκε η κατεύθυνση να επιλυθεί το θέμα !!!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος από λανθασμένους και εγωιστικούς χειρισμούς της πλειοψηφίας τoυ ΔΣ , ή για να ακριβολογούμε του ακριβοπληρωμένου Γενικού μας Διευθυντή ;

Γιατί δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις μελών του ΔΣ ;

Γιατί οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν σε κινητοποιήσεις (για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένες) που οδήγησαν σε απώλειες στους ήδη χαμηλούς μισθούς τους ;

Γιατί το κανάλι οδηγήθηκε σε περαιτέρω απαξίωση χάνοντας ολόκληρη την προεκλογική περίοδο οδηγώντας την τηλεθέαση σε “πολικά” νούμερα, όταν μάλιστα έχουμε προσλάβει με απ’ ευθείας ανάθεση και την εταιρεία του γιού του Υποψηφίου της ΝΔ για να μας “συνδράμει” εν όψει του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ;

Όλα αυτά και πολλά άλλα θέματα που έχουν γίνει αντικείμενο αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων τον τελευταίο καιρό και έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τα Δημοτικά Μέσα έχουν Ονοματεπώνυμο κύριε Δήμαρχε.

Το γνωρίζετε και δυστυχώς δεν έχετε κάνει τίποτα……»

Γ.Ε.Φ.

 

 

 

Exit mobile version