Κομισιόν: Θα αξιολογηθεί το σύνολο των πράξεων της Τουρκίας

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απόλυτα ξεκάθαροι στην απόφασή τους σχετικά με το τι αναμένεται από την Τουρκία και σε ποιο χρονικό διάστημα. «Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα», τόνισε

ΗΤουρκία δε θα αξιολογηθεί με βάση μόνο μια κίνηση ή ανακοίνωση, αλλά για το σύνολο των πράξεων από τον Οκτώβριο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής Δεκεμβρίου. Αυτό τόνισε σήμερα εκ νέου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο, όταν ρωτήθηκε για την απόσυρση του Oruc Reis από την ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν απόλυτα ξεκάθαροι στην απόφασή τους σχετικά με το τι αναμένεται από την Τουρκία και σε ποιο χρονικό διάστημα. «Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα», τόνισε.

«Οι ηγέτες στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβρη θα αξιολογήσουν αν η Τουρκία έφερε αποτελέσματα επί των προσδοκιών τους και οι προσδοκίες ήταν για αποκλιμάκωση και συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο», εξήγησε ο Πίτερ Στάνο.

Εξήγησε ακόμη ότι «δεν θα αξιολογηθεί βάσει μιας και μόνης ανακοίνωσης, ή μιας πράξης, αλλά βάσει πράξεων, κινήσεων και συμπεριφοράς σε μια δεδομένη χρονική περίοδο». «Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου», επανέλαβε.

Exit mobile version