Κομισιόν: 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα: «Καθυστερήσεις, αλλά καταλαβαίνουμε»

Παρ’ όλα αυτά, μια σειρά από δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το ξέσπασμα της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Η Κομισιόν ενέκρινε την έβδομη ενισχυμένη έκθεση παρακολούθησης για την Ελλάδα. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν από την πανδημία κορονοϊού, η Ελλάδα έχει προχωρήσει καλά με την εφαρμογή των προτάσεων μεταρρύθμισής της.

Παρ ‘όλα αυτά, μια σειρά από δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων έχουν επηρεαστεί σημαντικά από το ξέσπασμα της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Συνεπώς, αναμένεται περαιτέρω δράση εν όψει της όγδοης ενισχυμένης έκθεσης παρακολούθησης, την οποία η Επιτροπή θα δημοσιεύσει αργότερα φέτος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσον αφορά τις καθυστερήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τοποθετήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η παρούσα έκθεση είναι ένα ενδιάμεσο βήμα, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε εκταμίευση χρεωστικών μέτρων.

Exit mobile version