ΚΚΕ: Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του

Η δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα funds επιβεβαιώνει τον “χαλκά” που έχουν περάσει στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά οι νόμοι που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η δε βιασύνη για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει ότι τα “κοράκια” δεν κρατιούνται να προσχωρήσουν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών

Ασπίδα απέναντι σε αυτήν την άγρια επίθεση δεν αποτελούν ούτε οι δήθεν “διακανονισμοί” και οι άθλιοι “πτωχευτικοί νόμοι” της ΝΔ, ούτε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που, αφού έδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, τώρα κόπτεται δήθεν για να μπει όριο στα κέρδη τους! Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του, διεκδικώντας πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας κι ακύρωση των νόμων και των αποφάσεων που υπαγορεύονται από τις τράπεζες και τα “κοράκια”.

Η προγραμματισμένη έξωση της οικογένειας του Χ. Δ. και της Μ. Κ. στα Βασιλικά την 1η Φεβρουαρίου, μετά τον πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας, αποτράπηκε χάριν της μαζικής παρουσίας και παρέμβασης των κατοίκων της περιοχής. Αυτή ήταν και η αρχή που μας δείχνει το δρόμο. Στις 10 Φεβρουαρίου σχεδόν όλοι οι φορείς των Βασιλικών σε σύσκεψη που έγινε αποφάσισαν ότι θα υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία και δε θα επιτρέψουν σε κανένα κοράκι να βάλει χέρι στα σπίτια του κόσμου. Στις 14 Φεβρουαρίου έγινε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Θέρμη. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε σε κάθε πόλη και χωριό γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, το οποίο στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου εγκρίθηκε ομόφωνα με το εξής αποφασιστικό:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης:

Exit mobile version