Kαπάνι: Πως θα γίνει η σταδιακή αλλαγή

Το επόμενο διάστημα η μια από τις δυο κεντρικές ιστορικές αγορές της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες της για το κοινό. Η νέα αγορά Μοδιάνο είναι πλέον έτοιμη να ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης και θα περιμένει το «αδελφάκι» της, το Καπάνι να αποκτήσει σε ενάμιση χρόνο τη νέα του μορφή, ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους στο χρόνο, «όπως παλιά», αλλάζοντας όλη την εικόνα του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση για την ανάπλαση στο Καπάνι, για τη δημιουργία «ανοιχτού κέντρου εμπορίου», όπως χαρακτηρίζεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και ήδη δρομολογήθηκαν οι παρεμβάσεις.

Αυτές, όπως εξήγησε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Μάκης Κυριζίδης, θα γίνουν σταδιακά, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς και να μην κλείσει για το κοινό. Ήδη μάλιστα ο δήμος έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που προτεραιοποιεί τις παρεμβάσεις ανά δρόμο.

Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η ανάπλαση περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου, Ερμού και Αριστοτέλους. Συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις σε επτά πεζοδρομημένες οδούς (Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκληπιού, Χαλκέων, Κυδωνιάτη, Σπανδωνή).

 

 

 

voria.gr

Exit mobile version