Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να ξεσπάσουν τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά.

Από το βράδυ καθώς και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα

Μεσολόγγι: Σε λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι της πόλης

Μνήμες του πλημμυρικού φαινομένου του 2016 ξύπνησαν το απόγευμα της Δευτέρας (28/09) στο Μεσολόγγι καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης πολλοί είναι οι δρόμοι της πόλης που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνες.

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr προβλήματα εντοπίζονται στην συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοί όπως και γύρω από το ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ.

Στην περιοχή Ταμπακαριά, οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια. Όπως είπαν οι ίδιοι πριν από τρεις ημέρες περίπου τα φρεάτια είχαν καθαριστεί όμως δεν δούλεψε το αντλιοστάσιο για να απορροφήσει τα νερά γι’ αυτό προκλήθηκε αυτή η ζημιά, σύμφωνα με το aixmi-news.gr.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Πάτρα

Στην Πάτρα, η καταιγίδα που έπληξε την πόλη ήταν ισχυρή.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η Ακτή Δυμαίων, μετά την Ελευθερίου Βενιζέλου και στο ύψος της ΔΕΥΑΠ, πλημμύρησε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία στο σημείο.

Ναύπακτος: Στις φλόγες σπίτι που «χτύπησε» κεραυνός

Φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από κεραυνό που χτύπησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στη στέγη της οικοδομής.

Η φωτιά στο σπίτι εξαπλώθηκε και οι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου έσπευσαν στο σημείο για να την περιορίσουν.

Άλλωστε, η Ναύπακτος βρέθηκε στο μάτι της έντονης βροχόπτωσης με επίκεντρο την οδό Καλυδώνος. Ο δρόμος πλημμύρισε από τα νερά της βροχής και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα προκειμένου να αντλήσουν τα συσσωρευμένα νερά.

Σοβαρά, ωστόσο, προβλήματα παρατηρούνται και στα ορεινά της Ναυπακτίας με τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Πυλλήνης, στην Γαβρολίμνη, αλλά και σε εκείνη της Τρικόρφου του δήμου Ναυπακτίας.

Exit mobile version