Κ. Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα €830 ο κατώτατος μισθός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:45

Προτάσσοντας την κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και το στόχο τα αποτελεσματα της ανάπτυξης να επιστρέφουν στους πολίτες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για τέταρτη φορά και από την 1η Απριλίου θα διαμορφωθεί στα 830 ευρώ.

Μιλάμε για μία αύξηση €50 σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά άλλα επιδόματα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός αφορά περίπου 550.000 χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα.

Ο νέος κατώτατος μισθός των 830 ευρώ μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις του εργαζόμενου διαμορφώνεται στα 715 ευρώ το μήνα από 672 ευρώ που είναι σήμερα.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται το επίδομα ανεργίας στα 509 ευρώ/μήνα.

Για όσους έχουν τριετίες ο νέος κατώτατος μισθός διαμορφώνεται ως εξής:

Βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της 4ετίας. “Είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας” σημείωσε.

Σχετικά με την αύξηση που ανακοινώθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός είπε “ότι για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία της οικονομίας και της αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση”.

 

“Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχη είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού” πρόσθεσε.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις έντεκα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα. Αρχικά, για τη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή…

“Οι  πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και είχαν τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας…Να διαπιστώσουν την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης…Μίλησα με ειλικρίνεια και από καρδιάς…ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα”, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός όρισε και τη διπλή σημασία της κάλπης των ευρωεκλογών.

Όπως σημείωσε:

-Κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην ευρωβουλή.

-Κρίνεται η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μίας πορείας που παρά τις δυσκολίες οδηγεί τη χώρα μπροστά.

Στην πρώτη γραμμή και το διπλό κυβερνητικό στοίχημα για την καθημερινότητα των πολιτών. Και αυτό σχετίζεται με τα αναχώματα στην ακρίβεια και τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος.

Exit mobile version