Ισόπαλοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές Πλησιάζει το ΚΚΕ

Παρά τους «τριγμούς» στο εσωτερικό της ΝΔ το τελευταίο διάστημα, στην ερώτηση αν είχαμε ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, η κυβέρνηση υπερέχει ξεκάθαρα με 27,1% (από 29,2%).

Η μάχη για τη δεύτερη θέση όμως εξελίσσεται στο απόλυτο θρίλερ αφού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ισοβαθμούν με 12,2% (από 12,4%) και 12,1% (από 13,8%) αντίστοιχα.

Σημαντικά αυξημένο ποσοστό λαμβάνει το ΚΚΕ το οποίο από το 6,8% ανεβαίνει στο 9,3% και πλέον απειλεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελληνική Λύση κινείται περίπου στα ίδια ποσοστά με 6,9% (από 6,4%) ενώ μέσα είναι και η Νέα Αριστερά η οποία από το 2,5% ανεβαίνει στο 3,5%.

Η Νίκη παρουσιάζεται στο 4,5% (από 3,3%), η Πλεύση Ελευθερίας στο 2% (από 2,6%) οι Σπαρτιάτες στο 2,2% (από 2%), ενώ το 6,2% απάντησε άλλο (από 6,8%) και οι αναποφάσιστοι είναι στο 14% (από 14,1%).

Όπως φαίνεται, το ΚΚΕ εκμεταλλεύεται την αδυναμία τόσο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και να απειλήσουν τη Νέα Δημοκρατία, και η Νέα Αριστερά «παίζει» πλέον σε ποσοστά που της επιτρέπουν την εκλογή ευρωβουλευτή. Ταυτόχρονα Ελληνική Λύση και Νίκη καρπώνονται τις διαρροές της ΝΔ.

 
Exit mobile version