Ιωάννινα: Εντοπίστηκαν σε χαράδρα τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια από το ελικόπτερο που αγνοούταν από το μεσημέρι της Κυριακής

Εντοπίστηκαν σε χαράδρα τα συντρίμμια από το αεροσκάφος, το οποίο αγνοούταν από το μεσημέρι της Κυριακής, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Ελικόπτερο του στρατού εντόπισε συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταξύ των χωριών Καβαλάρι και Μητσικέλι, εκεί όπου είχε δοθεί και το αρχικό στίγμα για τις έρευνες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνουΟ χειριστής του αεροσκάφους ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τo στίγμα του αεροσκάφους είχε χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.  Ο 32χρονος πιλότος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα επέστρεφε και στην Κοζάνη.

Η εκπαίδευση Ιρακινών πιλότων στην Κοζάνη

Τα τελευταία χρόνια η Κοζάνη προσελκύει ολοένα και περισσότερους που θέλουν να  εκπαιδευτούν ως επαγγελματίες πιλότοι αερογραμμών από την ελληνική σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων, την Egnatia Aviation που λειτουργεί στην Βόρεια Ελλάδα. Ο καλός καιρός στην Ελλάδα και τα μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που επικρατούν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για τις ξένες εταιρίες να επιλέξουν την περιοχή και την εταιρία που δραστηριοποιείται εκεί.

Η Egnatia Aviation βραβεύτηκε το2018 ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη από τον διεθνή φορέα EATS (European Airline Training Symposium) και εκτός από την Iraqi Airways εκπαιδεύει μεταξύ άλλων πιλότους της Aegean, της Air Arabia, της Wizz Air αλλά και της Emirates.  Από το 2006 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 2.300 πιλότοι από 80 χώρες και περίπου 70 αεροπορικές εταιρίες. Η εκπαίδευση διαρκεί 18 μήνες και οι πιλότοι όλο αυτό το διάστημα πετούν πάνω από τους ουρανούς της Μακεδονίας. Κάθε χρόνο αποφοιτούν τριακόσιοι τριάντα πιλότοι από την ελληνική εταιρεία.

Exit mobile version