Intrakat-Μετρό Θεσσαλονίκης: Νοέμβριο του 2024 η πρώτη διαδρομή για τους επιβάτες

Τη διαβεβαίωση ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο και ειδικότερα τον Νοέμβριο του 2024 το Μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες, έκανε ο Αλέξανδρος Εξάρχου Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, επιβεβαιώνοντας ότι η αποπεράτωση του Μετρό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευαστική εταιρεία, 18 σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή του έργου, τον Ιούνιο του 2006.

Όπως ανέφερε σε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, ο μηχανολογικός εξοπλισμός έχει πληρωθεί και σταδιακά ξεκίνησε να έρχεται, ώστε να συναρμολογηθούν και να ξεκινήσουν τα τεστ για τους συρμούς, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα έχουν μηχανοδηγούς, σύμφωνα με τo newsit.gr.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία μελετά την επόμενη κίνηση μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ. Στην παρούσα φάση, η Intrakat έχει καταβάλει δεδουλευμένα και λοιπές υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορίες κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ρουμανία, όπου αναπτύσσει δραστηριότητα. Όλες οι παραπάνω πληρωμές γίνονται μέσω χρηματοδότησης «γέφυρας» από την Intrakat, ύψους έως 85 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version