Ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας – Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις (video)

Σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας εισήλθε χθες ένα ηφαίστειο το οποίο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, σύμφωνα με την ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία. Ως εκ τούτου, ένα κοκκινωπό νέφος τέφρας φώτισε τον ουρανό και όλες οι πτήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες, ακυρώθηκαν.

 

«Άρχισε ηφαιστειακή έκρηξη στο Φάγκρανταλσφιαλ», ανέφερε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι για τις αεροπορικές πτήσεις ισχύει κόκκινος συναγερμός, πάντως από πλευράς σεισμικής δραστηριότητας καταγράφονται πολύ λίγες δονήσεις.

Το ηφαιστειακό σύστημα του Κρίσουβικ βρίσκεται νότια του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, στη χερσόνησο Ρέικιανες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ισλανδίας.

«Η πρώτη ειδοποίηση παραλήφθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία στις 23:40 (ώρα Ελλάδας). Η ηφαιστειακή έκρηξη επιβεβαιώθηκε από webcams και δορυφορικές εικόνες», εξήγησε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία με ανάρτηση στον ιστότοπό της.

Ελικόπτερο με επιστημονικό προσωπικό στάλθηκε να εκτιμήσει το μέγεθος της έκρηξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αξίζει να σημειωθεί, πως στη χερσόνησο Ρέικιανες καταγράφηκαν τουλάχιστον 40.000 σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Exit mobile version