Γιώργος Ορφανός: Διοίκηση, εργαζόμενοι και πολίτες, μαζί για την καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνεργασία διοίκησης, εργαζομένων και πολιτών απαιτείται για την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός. Ο επικεφαλής της παράταξης  «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» επισημαίνει ότι το πρόβλημα  απόθεσης και  αποκομιδής απορριμμάτων  μπορεί να επιλυθεί με πρόγραμμα και συλλογική προσπάθεια έτσι ώστε να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας.

«Υπάρχει έντονη διαμαρτυρία για την εικόνα της πόλης όσον αφορά την καθαριότητα και σ’ αυτόν το τομέα θα δώσουμε προτεραιότητα αν εκλεγούμε. Γιατί αν ο χώρος που ζούμε δεν μας ικανοποιεί, η απόδοση μας στις άλλες δραστηριότητες  θα είναι περιορισμένη. Άρα χρειάζεται ένα πρόγραμμα. Εμείς έχουμε ήδη κάνει τις προεργασίες με τους εργαζόμενους για να δούμε  τι  μπορούμε να κάνουμε πραγματικά. Να αυξήσουμε τα μηχανήματα και το προσωπικό, διεκδικώντας συγχρόνως  από την κυβέρνηση όσα χρειαζόμαστε» αναφέρει ο Γιώργος Ορφανός.

«Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε στους πολίτες. Γιατί και αυτοί έχουν ρόλο στον σχεδιασμό μας, σχετικά με το πως συμπεριφέρονται. Θα πρέπει να μπούμε κι εμείς σε μία τάξη σχετικά με τις ώρες που θα βγάζουμε τα σκουπίδια. Να τα παραδίδουμε λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο και όχι μετά.  Να οργανώσουμε τη ζωή μας λίγο διαφορετικά, στα σπίτια μας. Είναι ευθύνη όλων. Να προσέχουμε πότε και τι παραδίδουμε στην καθαριότητα και αυτό σημαίνει άμεση συνεργασία» σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ορφανός επισημαίνει ότι: «Δύο βασικά στοιχεία  θα παίξουν ρόλο. Το ένα είναι η συνεργασία με τον πολίτη. Και το δεύτερο είναι η συνεργασία με τους εργαζόμενους. Διότι οι εργαζόμενοι δεν είναι οι αντίπαλοι του δημάρχου, είναι συνεργάτες του. Και μ’ αυτούς μπορείς να σχεδιάσεις, να οργανώσεις πράγματα, να τους πείσεις για αυτά που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να έχεις αποτέλεσμα. Μαζί θα βρούμε τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα. Πρέπει να προσέχουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα  να μην έχουν ατυχήματα, να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Θα είναι σκληρός αγώνας αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα την αλλάξουμε την εικόνα της πόλης» .

Exit mobile version