Γιάννης Αμανατίδης: «Κυβέρνηση τετραετίας με προγραμματική συμφωνία με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» (βίντεο)

«Δε μίλησε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας για τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην «ΕΡΤ3» σήμερα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης.

«Είναι εξωφρενικό» είπε, «είναι τελείως διαφορετικό- και βάση του Συντάγματός μας- η κυβέρνηση ειδικού σκοπού από την αναγκαία λογοδοσία, τόσο για τις παράνομες υποκλοπές, όσο και για την τραγωδία στα Τέμπη».

«Υπάρχουν ζητήματα που με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουμε κοινές θέσεις» υποστήριξε, «όπως είναι η κοινωνική πολιτική και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, οι εργασιακές σχέσεις και η μείωση του ΦΠΑ, δε μιλάμε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Μιλάμε για κυβέρνηση τετραετίας με προγραμματική σύγκλιση και απαραίτητη προϋπόθεση να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Καήκαμε για να το πω όπως το λέει ο απλός κόσμος, αν ξαναβγεί ο κ. Μητσοτάκης» προειδοποίησε «και συνεχιστεί η ίδια καταστροφική και αναποτελεσματική πολιτική».

«Τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και η θέληση του λαού δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή» επισήμανε σε σχέση με την στάση που τηρεί ο κ. Ανδρουλάκης, εκτιμώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξει πολιτική τιμωρία».

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη:

Exit mobile version