Γιάννης Αμανατίδης: «Από τη Λάρισα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, μόλις 10 ΜΕΘ για παιδιά»

«Ένα ποσοστό που θα ψήφιζε ΝΔ, επειδή θα ήταν υποψήφιος βουλευτής ο Κώστας Καραμανλής, τώρα δεν θα την ψηφίσει» εκτίμησε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να τερματίσει την κοινοβουλευτική του θητεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 για τη Θεσσαλονίκη, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε, αρχικά, τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την αποδυνάμωση της περιφέρειας και την αστυφιλία, που δίνει έδρες στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Το δημογραφικό είναι κρίσιμο ζήτημα» επισήμανε και «πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές».

Στη συνέχεια, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, στον τομέα της δημόσιας υγείας, τόνισε ότι παρά τα συσσωρευμένα τους προβλήματα «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να αλλάξει τα νοσοκομεία από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ».

«Η Θεσσαλονίκη υποφέρει και ενώ η πανδημία σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έγινε μάθημα ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, η ΝΔ πέρασε νομοθέτημα, το οποίο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμα ασθενείς να μην θεραπεύονται, τα χειρουργεία να καθυστερούν και γιατροί να παραιτούνται».

«Προσλήψεις δεν γίνονται και δεν πάνε νοσηλευτές με τις συνθήκες που υπάρχουν» ανέφερε, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αναπληρώνονται οι θέσεις, αμέσως μετά την αποχώρηση και όχι, όπως είπε «να χρειάζονται οκτώ αναισθησιολόγοι και να προκηρύσσεται μία θέση».

«Από τη Λάρισα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχουν μόλις 10 ΜΕΘ για παιδιά» κατήγγειλε και «είδαμε και τους θανάτους παιδιών που έγιναν κατά τη μεταφορά τους».

Παρακολουθήστε την τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη στην ΕΡΤ3:

Exit mobile version