Γεννηματά εναντίον κυβέρνησης για Καρδίτσα: Άτολμα μέτρα και κανένα σοβαρό σχέδιο

«Τα μέτρα εκτός από την ανεπάρκειά τους για την αντιμετώπιση των βιβλικών καταστροφών από τον Ιανό, αποτελούν και μια προσπάθεια εντυπωσιασμού», τονίζουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά
Την απάντησή της στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από την Καρδίτσα προετοιμάζει το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά στις πληγείσες περιοχές.

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε σήμερα το πρωί από τους συνεργάτες της – κατά την διάρκεια σύσκεψης για την αποτίμηση της κατάστασης μετά την επέλαση του Ιανού – να συγκροτήσουν δέσμη προτάσεων για την ουσιαστική αρωγή στα φυσικά πρόσωπα, στις επιχειρήσεις, στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Καρδίτσας και των άλλων νομών. Είχε προηγηθεί επίσκεψη – αυτοψία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος και ανέλαβε να συγκεντρώσει προτάσεις και αιτήματα από του τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, τα εννέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τον Ιανό είναι «σταγόνα στον ωκεανό» σε σχέση με τις ζημιές που υπέστησαν.

«Βεβαίως στην απελπισία τους οι άνθρωποι, που είδαν το βιός τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες, θα δεχτούν και την εξάμηνη παράταση για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους, όπως και τα 600 ευρώ για τη “στήριξη” της κατεστραμμένης κατοικίας τους», λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά προσθέτοντας δε ότι:

«Τα μέτρα όμως εκτός από την ανεπάρκειά τους για την αντιμετώπιση των βιβλικών καταστροφών από τον Ιανό, αποτελούν και μια προσπάθεια εντυπωσιασμού. Ανακοινώθηκε ότι θα χορηγηθεί ένα εκατ. ευρώ για κάθε δήμο του οποίου έχει πληγεί το οδικό δίκτυο. Με τι κριτήρια; Ποιος αξιολόγησε τις ζημιές; Ποια είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια που θα δοθούν – γενικά και αόριστα – από το ΠΔΕ του ΥΠ.ΕΣ.; Η κυβέρνηση αποδεικνύεται άτολμη και δεν ανακοινώνει κανένα μέτρο μακράς πνοής που θα μπορούσε να προλάβει τις φυσικές καταστροφές ή να θεραπεύσει χρόνιες παθολογίες που οδηγούν σε τέτοιες καταστροφές».

Όσον αφορά στη πανδημία του κορονοϊού, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ. «Η Κυβέρνηση και πάλι καθυστέρησε, δεν αξιοποίησε κατάλληλα, ως τώρα, ούτε καν τις δωρεές, δεν εκπαίδευσε το απαραίτητο προσωπικό. Είναι επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα. Να λειτουργήσουν όσα “κλειστά” κρεβάτια υπάρχουν. Και να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και διαχείριση, και οι μονάδες του ιδιωτικού τομέα», επισημαίνει ο Παύλος Χρηστίδης κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φούσκες, δεν είχαν περιεχόμενο. Όμως δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Πράξεις τώρα πριν είναι αργά».

Exit mobile version