Fuel Pass 2: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο υπουργικό

Αυξημένη επιδότηση καυσίμων για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο. Στις 15:00 τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η επιδότηση αφορά 3 εκατ. ευρώ οδηγούς και θα έχει κόστος 375 εκατ. ευρώ (580 εκατ. συνολικά με την προηγούμενη επιδότηση).

Για τα οχήματα η επιδότηση ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για τις μηχανές από 35 σε 60 ευρώ, ενώ για τα νησιά η επιδότηση θα φτάσει ως 100 ευρώ για τα οχήματα και 70 για τις μηχανές.

Η επιδότηση αφορά, ουσιαστικά, 0,44 ευρώ ανά λίτρο, για συνολικά 180 λίτρα το τρίμηνο.

Η κρατική επιδότηση στο ντίζελ είναι 12 λεπτά το λίτρο, όπου μαζί με το ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία, με στόχο, όπως είπε, να κρατηθεί η τιμή κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, για τους αγρότες στις αρχές Αυγούστου θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τους πρώτους 6 μήνες του έτους.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα παραπάνω έγιναν εφικτά χάρη στη συνετή διαχείριση από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα συνολικά 8 δισ. ευρώ.

 

 

thetoc.gr

Exit mobile version