Φοιτητικό συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πορείες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 11 το πρωί από την Καμάρα και έφτασαν μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου. Οι διαδηλωτές διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού για τα σχολεία και για τις σχολές, μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και λύσεις σε ζητήματα όπως τα δεκάδες κρούσματα βίας μέσα και έξω από το σχολείο, την ώρα που η Κυβέρνηση και το υπουργείο μένουν θεατές.

Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Χημικού, Ιατρικής, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Δασολογίας, ΜΜΕ και Παιδαγωγικού  του ΑΠΘ, των Σχολών Επιστημών Υγείας και Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ.

Προκηρύχθηκε  δίωρη στάση εργασίας (12 μ. – 2 μ.μ.) προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις πορείες δεν υπήρξαν επεισόδια και οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα αιτήματα τους και ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει θέση.

Exit mobile version