Flyover: Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη μετά το μπλόκο του ΣτΕ στις εργασίες

Σύσκεψη των μελών του συντονιστικού φορέα για την κατασκευή του Flyover, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή απόφαση του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για πάγωμα των εργασιών.

 

Στη σύσκεψη, που θα γίνει στο κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, στο Διοικητήριο το μεσημέρι, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο (μέσω τηλεδιάσκεψης), θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ, μια εργολαβία ύψους 373 εκατ. ευρώ.

 

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε όμως ότι οι πρόδρομες εργασίες ολοκληρώνονται και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή, δείχνοντας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μη παράδοση του πλήρους φακέλου στο ΣτΕ.

 

«Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε από την πρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτα Γκορτολίδου ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Η προσφυγή έρχεται σε μια περίοδο που το έργο θα έμπαινε σε κρίσιμη φάση, καθώς μετά το πέρας των πρόδρομων εργασιών, επρόκειτο να ξεκινήσουν οι πιο βαριές κατασκευές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εργασίες που ακολουθούν περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του οδοφωτισμού και την κατάληψη της αριστερής λωρίδας με σκοπό να αποψιλωθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις και να αρχίσει να γίνεται η ασφαλτόστρωση.

 

ΠΗΓΗ: Voria.gr

 

 

Exit mobile version