Έβρος: Συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού στον Προβατώνα απ’ τους κατοίκους για την 7η Ταξιαρχία (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της περιοχής Τυχερού, για την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” του Προβατώνα.

Σήμερα απέκλεισαν συμβολικά για 10′ την εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας στο ύψος του Προβατώνα και συγκεκριμένα στον κόμβο με Τυχερό, Λευκίμμη, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πρόθεση να… αποψιλωθεί σε πρώτη φάση ο συγκεκριμένος στρατιωτικός σχηματισμός, κάτι που θα προκαλέσει στη συνέχεια μείωση της παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή τους.

Με μπροστάρηδες τα παιδιά και μαύρες σημαίες, πανό που έγραφαν “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ”, ξεκίνησαν από το Τυχερό και ενώθηκαν με τους κατοίκους Προβατώνα, Λευκίμμης, Φυλακτού, Θυμαριάς, Λαγυνών, ενώ στις 11.30 απέκλεισαν τον κάθετο άξονα στα φανάρια του Προβατώνα για λίγα λεπτά.

Με επικεφαλής τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο που συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις τους και τους δυο Αντιδημάρχ9υς από το Τυχερό, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σουφλίου Δημήτρη Δαρούση και τον Αντιδήμαρχο Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Τυχερού, Προβατώνα, Λευκίμμης, Φυλακτού, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης που θα υποβαθμίσει την ασφάλεια της περιοχής.

Όλα τα ΒΙΝΤΕΟ είναι του Κώστα Τσακίρη, που ως εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Τυχερού συμμετέχει και αυτός σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Exit mobile version