Εθελοντισμός ► Ευτυχία ►Υγεία…

«Για να είμαι υγιής, πρέπει να είμαι ευτυχής! Ίσως και εθελοντής!»

Τη σχέση του εθελοντισμού, όπως και της κοινωνικής προσφοράς, με την ευτυχία και την ψυχική υγεία του ατόμου ανέδειξαν τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα», μέσα από μια διαδραστική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γιορτής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και του Εθελοντισμού, και την οποία διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο των Ρουμανικών στη Νεάπολη (14.6.2023) ενόψει της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που ξεκινά αύριο, Σάββατο 17 Ιουνίου, 2023) και ολοκληρώνεται το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023. Πρόκειται για μια θεσμική και διαρκή πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, την οποία σταθερά στηρίζει και το Κέντρο Πρόληψης.

Παρούσα στον χώρο της εκδήλωσης και η «Πυξίδα» με περίπτερο ενημέρωσης, όπου μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν όχι μόνο για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αλλά και για τα ψυχοκοινωνικά οφέλη που προκύπτουν και για το ίδιο το άτομο που ενστερνίζεται και υιοθετεί τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, ιδιαίτερα στο κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της προσφοράς αίματος και δωρεάς αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

«Για να είμαι υγιής, πρέπει να είμαι ευτυχής! Ίσως και εθελοντής!», ήταν το σύνθημα-μήνυμα που εστάλη από το βιωματικό εργαστήρι που διοργανώθηκε για μικρούς και μεγάλους, με τις μικρές και μεγάλες χάρτινες μεγάλες καρδιές να κυριαρχούν στα στήθη των συμμετεχόντων στη δράση, και να μετατρέπονται σε καρπούς ζωής στον χώρο της εκδήλωσης.

Παρόντα στη δράση της «Πυξίδας» όλα τα επιστημονικά της στελέχη, τα οποία δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του δημάρχου, και προέδρου του Κέντρου Πρόληψης, Σίμου Δανιηλίδη, του προέδρου της ΚΕΥΝΣ, και αντιπροέδρου του φορέα, Δημήτρη Απατσίδη και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Αλεξιάδου.

Να σημειωθεί ότι στη Γιορτή του Εθελοντή συμμετείχε πλήθος φορέων και συλλόγων, με το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να εκθειάζει την προσφορά των εθελοντών, στους οποίους στη συνέχεια απένειμε τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ   

Η εκστρατεία της εθελοντικής αιμοδοσίας, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης ξεκινά αύριο, Σάββατο 17 Ιουνίου, από τα Πεύκα, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 στη Νεάπολη, με ενδιαμέσους σταθμούς τις Συκιές και τον Αγ. Παύλο.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής χάρη στην εθελοντική προσφορά των συνανθρώπων τους. Επειδή εύκολα μπορούμε να βρεθούμε από την πλευρά του δότη στην ανάγκη του λήπτη, ας βάλουμε την αιμοδοσία στο πρόγραμμά μας», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της «Πυξίδας», Σίμος Δανιηλίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, στην οποία θα είναι παρούσα και η «Πυξίδα», έχει ως εξής:

 

♦ Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)

♦ Κυριακή 18 Ιουνίου 2023  // 8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023  // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Τρίτη 20 Ιουνίου 2023  // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023  // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023  

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

Ανθέων 14, Αγ. Παύλος

♦ Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023  // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

♦ Σάββατο 24 Ιουνίου 2023  // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

 

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313151, -154 & -117

Exit mobile version