Aπό τα Σκόπια βοήθεια για τον αγνοούμενο στη Χαλκιδική

Οργανώνονται οι φίλοι και οι συγγενείς του αγνοούμενου με σκοπό να φτάσουν στη Χαλκιδική και να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού του.

Σε πλατεία της πόλης των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σκοπό την οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια και αποφασίστηκε να μεταβούν σήμερα έξι άτομα στην περιοχή των ερευνών στη Χαλκιδική.

Όπως τονίζουν άνθρωποι του συγγενικού περιβάλλοντος του Μάρτιν στη Voria.gr, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν με φυσική παρουσία τις έρευνες. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, άτομα που διαθέτουν drones, κυάλια και άλλα αντικείμενα εξοπλισμού για εντοπισμό αγνοουμένων αναμένεται να καταφθάσουν στη Χαλκιδική, ενώ αναζητούνται από τους οργανωτές άτομα που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους ντόπιους εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό ήδη από τον αδερφό του 31χρονου, που φτάνει σήμερα στη Χαλκιδική από τις ΗΠΑ, αλλά και τον φίλο του Ιβάν έχει ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός τα χρήματα του οποίου θα συνδράμουν στις έρευνες.

Στο σημείο βρίσκεται καθημερινά η μητέρα του σε πολύ δύσκολη ψυχική κατάσταση.

Ο αδερφός του αγνοουμένου έχει δηλώσει πως θα κινήσει γη και ουρανό μέχρι να βρεθεί ο Μάρτιν και τόνισε πως είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα, μέχρι κι να πληρώσει για να σηκωθεί και άλλο ελικόπτερο προκειμένου να βοηθήσει περαιτέρω στην έρευνα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος από την πλευρά του πραγματοποίησε το πρωί χερσαίες έρευνες, που ήταν και οι τελευταίες, καθώς από εδώ και πέρα περνά σε αστυνομική έρευνα το περιστατικό.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες που βοηθούν στις έρευνες εντοπισμού.

Παράλληλα, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τόνισε στη Voria.gr ότι «ο δήμος Κασσάνδρας είναι εδώ για ό,τι χρειαστεί. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί κάτι αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

 

Exit mobile version