Έρχεται αυστηρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα;

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

Τα αυξημένα τεστ που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, παρουσιάζουν ανησυχητική διασπορά και σε άλλες περιφέρειες, εκτός από τον Αττική, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο».

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ολοκλήρωσε τη σημερινή σύσκεψη και σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε εισηγήσεις να μπουν αυστηροί περιορισμοί και σε άλλες περιφέρειες. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την Αχαΐα και ζητούν να προτείνουν να τεθεί σε καθεστώς lockdown, καθώς έχει παρουσιαστεί έντονη διασπορά του ιού. Οι ειδικοί ανησυχούν και για την Θεσσαλονίκη και προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν εικόνες που είδαμε τον Νοέμβριο. Σε οριακή κατάσταση σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα βρίσκεται και η Χαλκιδική. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και εφόσον η κυβέρνηση ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών, θα επιβληθεί σκληρό lockdown όπως στην Αττική.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς από αύριο θα επισκεφτεί τις μονάδες υγείας της συμπρωτεύουσας, προκειμένου να ενημερωθεί για την συμφόρηση των νοσοκομείων και τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

Δεύτερη η Αχαΐα

Στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η Αχαΐα κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις μετά την Αττική. Με 112 νέα κρούσματα η Αχαΐα βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 101.

Exit mobile version