Επίθεση στο Καπιτώλιο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Συναγερμός σήμανε στο Καπιτώλιο, όταν ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στη βόρεια πύλη του συγκροτήματος σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου έπεσε πάνω στη μπάρα ασφαλείας του Καπιτωλίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συντάγματος. Στη συνέχεια κατέβηκε από το αυτοκίνητο και απείλησε με μαχαίρι τους άνδρες της Ασφάλειας που βρίσκονταν στο σημείο.

Αυτοί από την πλευρά τους άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπως και ο δράστης, όπου ο ένας εξ αυτών υπέκυψε, ενώ ο άλλος αστυνομικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτήν την ώρα στο Καπιτώλιο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και το κτήριο έχει αποκλειστεί, καθώς η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον αποκλεισμό λόγω «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν, ούτε να βγουν από τα κτήρια.

Αμέσως δόθηκε εντολή σε αξιωματικούς, αστυνομικούς, πολιτικούς και εργαζομένους εντός του Καπιτωλίου να πάρουν θέσεις μακριά από παράθυρα και πόρτες για λόγους ασφαλείας, ενώ ένα ελικόπτερο έσπευσε άμεσα στον περίβολο του Καπιτωλίου.

Ο ρεπόρτερ Aaron Davis της Washington Post, επικαλούμενος πηγές, αναφέρει ότι ο ύποπτος δέχτηκε πυρά αστυνομικών ενώ και δύο αστυνομικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτήν την ώρα υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων στη γύρω περιοχή.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

https://twitter.com/Hardly26375072/status/1378044054626242561

https://twitter.com/disclosetv/status/1378035873028177923

 

Δείτε LIVE εικόνα από το Καπιτώλιο:

Exit mobile version