Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Θεσσαλονίκη

Νίκος Καραγιαννακίδης: Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης

«Με την εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη να έχει χτυπήσει κόκκινο, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα από το Υπουργείο στην ουσιαστική ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σχετικά με την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων είναι, τουλάχιστον, απογοητευτικά: Στο ΑΤ Χαριλάου- Αναλήψεως θα έπρεπε να υπηρετούν 68 άτομα, έχει μόλις 35, το ΑΤ Νεάπολης- Συκεών λειτουργεί με το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού, στο Α.Τ. Λαγκαδά που καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική έκταση βρίσκονται μόλις 25 αστυνομικοί αντί για 54, στο ΑΤ Ευόσμου – Κορδελιού η προβλεπόμενη δύναμη είναι 79 άτομα, υπηρετούν μόλις 37, το ΑΤ Μενεμένης- Αμπελοκήπων λειτουργεί με 28 άτομα ενώ θα έπρεπε να στελεχώνεται με 65 αστυνομικούς.

Είναι σαφές πως αυτή η εικόνα, καρπός εν πολλοίς των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, να κλείσει δεκάδες Τμήματα και να αφήσει χωρίς προσωπικό τα πολυδιαφημιζόμενα Πολυδύναμα, δεν εξασφαλίζει το αίσθημα της ασφάλειας για τους πολίτες, κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις, να σταματήσουν, επιτέλους, τα πάρεργα, να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο. Η Θεσσαλονίκη δίνει την εικόνα μιας ανοχύρωτης πόλης, με τους λιγοστούς αστυνομικούς να υπερβάλουν εαυτόν, να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, πλην όμως, να μην επαρκούν. Άμεση ενίσχυση τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αυτή είναι η μόνη απάντηση στις αυξημένες προκλήσεις της εποχής.

Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει πως ακούει, είμαι βέβαιος πως θα πράξει αυτό που επιβάλλεται».

 

 

 

 

 

Exit mobile version