Εντυπωσιακό βίντεο του ΓΕΕΘΑ για ολοκλήρωση της πενταμερούς άσκησης “Μέδουσα 10”

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με σκηνές από την πενταμερή άσκηση “Μέδουσα 10” δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή της στα βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας.

Την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης είχε παρακολουθήσει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Την άσκηση “ΜΕΔΟΥΣΑ” παρακολούθησαν επίσης, ο υπουργός Αμύνης της Αιγύπτου στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι και ο αρχηγός γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι.

«Όταν πέντε χώρες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν στενότερες συνεργασίες και συνέργειες, σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό σηματοδοτεί ένα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του επιπέδου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Αυτό τόνισε από την Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της άσκησης «Μέδουσα».

«Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος», είπε ο υπουργός, από την «Μέδουσα», «η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σημαντική, διευρύνεται σε εμβέλεια, κύρος και στρατηγική σημασία».

Στην άσκηση, η οποία άρχισε στις 30 Νοεμβρίου 2020, συμμετείχαν, Πλωτά και Πτητικά Μέσα από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Exit mobile version