Ενθουσίασε η Έκθεση των εικαστικών τμημάτων της Πολιτιστικής Γειτονιάς στις Συκιές

Εγκαινιάστηκε η πολυθεματική εικαστική Έκθεση με τις δημιουργίες των σπουδαστών από τα εικαστικά εργαστήρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς παρουσιάζουν στο κοινό μέχρι και αύριο Πέμπτη στο Μουσείο Προσφύγων στις Συκιές (Τομέας Έβρου) οι σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων της Πολιτιστικής Γειτονιάς, του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες το απόγευμα σε θερμό κλίμα με το κοινό να σπεύδει να θαυμάσει από κοντά τις δημιουργίες των νέων δημιουργών και τους σπουδαστές να παρουσιάζουν με χαμόγελα και να μιλούν με ενθουσιασμό για τα έργα τους.

Σε μια πολύχρωμη και κατάμεστη αίθουσα, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης μίλησε εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΕΥΝΣ και του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με θερμά λόγια για τις προσπάθειες όσων συμμετείχαν φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Πολιτιστικής Γειτονιάς δίνοντας με την καταγραφή των συναισθημάτων τους κάθε φορά ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημιουργική αυτή κυψέλη του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι από Σεπτέμβρη τα εργαστήρια να διευρυνθούν και να ενισχυθούν ώστε το πολιτιστικό αποτύπωμα του δήμου να γίνεται ακόμη πιο έντονο με επίκεντρο τη μαθητική κοινότητα. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που εκτός από εργασία καταθέτουν ψυχή και μεράκι σε καθετί με το οποίο καταπιάνονται ώστε η Πολιτιστική Γειτονιά να αποτελεί τοπόσημο για το δήμο και για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ και υπεύθυνη για την Πολιτιστική Γειτονιά Ειρήνη Καγιαμπίνη εστίασε στον ζήλο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι δάσκαλοι των τμημάτων με αποτέλεσμα και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που κάθε φορά συνθέτουν τα τμήματα της Πολιτιστικής Γειτονιάς, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να φτάνουμε να θαυμάζουμε τα αποτελέσματα της έμπνευσής τους σε μια σειρά από εικαστικές δημιουργίες. Αξιοσημείωτη χαρακτήρισε και τη συμμετοχή ωφελούμενων από τις ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) στο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Κατασκευών. 

Για τη δική τους εμπειρία μίλησαν με ενθουσιασμό και πολλοί από τους εκπαιδευτές κλείνοντας ραντεβού για του χρόνου!

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος, ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος, η τοπική σύμβουλος Συκεών Αθανασία Ωραιοπούλου, οι δάσκαλοι των τμημάτων, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό σήμερα Τετάρτη (14/06) από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και αύριο Πέμπτη (15.06) από τις 10.00πμ. έως τις 13.00μμ.και από τις 18.00 μμ έως τις 21.00 μμ.

 

Info

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Αργυριάδης

Πολιτιστική Γειτονιά 2310639615, Μουσείο Προσφύγων 2310635060

Exit mobile version