Ένταση στην Πανεπιστημίου – Χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία για τον Κουφοντίνα

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα σε διαμαρτυρία που είναι σε εξέλιξη στην Πανεπιστημίου με πολίτες να διαδηλώνουν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν από τρία διαφορετικά σημεία ενώ άνοιξαν πανό για τον απεργό πείνας.

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Πανεπιστημίου όπου αστυνομικοί απώθησαν με χημικά και βία διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τον Κουφοντίνα ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να “σπάσουν” τη διαμαρτυρία κάνοντας χρήση χημικών.

Μάλιστα, ήδη οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ενώ η Πανεπιστημίου είναι κλειστή. Οι διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο στο μετρό της Ομόνοιας ενώ οι αστυνομικοί τους έχουν περικυκλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη, εδώ και 40 ημέρες δηλαδή, αφού διεκδικεί την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Δομοκό όπου και κρατείται. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στις 16/2/2021 στην εντατική και η κατάσταση της υγειας του είναι οριακή.

 

Exit mobile version