Ένταση στη ΔΕΘ με αγρότες – “No Farmer No food”

Ανέβηκαν για λίγο οι τόνοι έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αγρότες έχουν από χθες παρατάξει τα τρακτέρ τους στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

Κάποιοι από τους αγρότες έβαλαν φωτιά σε ένα βαρέλι και έπειτα απέκλεισαν για περίπου 2 λεπτά τη νότια είσοδο της ΔΕΘ για τους επισκέπτες.

Οι κινήσεις αυτές αποτέλεσαν όπως είπαν συμβολικές διεκδικήσεις στα δίκαια αιτήματά τους.

Έχουν μάλιστα βάλει συμβολικά ένα φέρετρο στην είσοδο της νότιας πύλης της Έκθεσης, ενώ ακριβώς από δίπλα έχουν γράψει σε πανό τη φράση «No farmer, no food”, θέλοντας έτσι να δείξουν πως εάν σταματήσει η παραγωγή των αγαθών τους, θα διακοπεί η τροφοδοσία.

Έπειτα, οι αγρότες παρακολούθησαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες αναφέρθηκε στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και το 2024 και την πρόσθετη έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο αγροτικό ρεύμα για τους μήνες από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

Οι αγρότες σχολίασαν ότι τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν και είπαν πως κατανοούν το γεγονός ότι οι εξαγγελίες των μέτρων αφορούν κυρίως την βαριά πληγείσα στο πρόσφατο παρελθόν Θεσσαλία, πλην όμως χρειάζονται κι εκείνοι περισσότερη ενίσχυση για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ζητούν να παγώσει για δύο χρόνια κάθε πληρωμή λογαριασμού ενέργειας, ώστε να διευθετηθεί κάθε οφειλή σε βάθος πενταετίας. Επίσης, λένε πως πρέπει να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής του πετρελαίου.

Ανέφεραν μάλιστα ότι στο εγγύς μέλλον αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Exit mobile version