Aνάσα στη Χαλκιδική έργο με κόμβους

Η λύση των τεσσάρων κυκλικών κόμβων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν ισάριθμες υφιστάμενες ισόπεδες διασταυρώσεις του κεντρικού άξονα της Νικήτης, είναι προκρινόμενη για να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων θερινών επισκεπτών της Σιθωνίας.

Μέχρι σήμερα, το φανάρι της Νικήτης αποτελεί «γάγγραινα» για τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο, αλλά και όσους κινούνται στον συγκεκριμένα οδικό άξονα, καθώς το μποτιλιάρισμα σχηματίζει ουρά ως τη Μεταμόρφωση συχνά.

Το έργο προβλέπει ότι ταυτόχρονα με τους κόμβους θα δημιουργηθούν κάθετες οδοί, με ταυτόχρονη ανάπλαση του κεντρικού άξονα στα οδικά του τμήματα μεταξύ των νέων κυκλικών κόμβων. Παράλληλα, μελετάται ανάπλαση των κάθετων οδών καθώς και δύο άλλων δρόμων που οδηγούν ή καταλήγουν στον κεντρικό άξονα της Νικήτης.

Η κυκλοφοριακή παρέμβαση στο εν λόγω σημείο της Σιθωνίας είχε κριθεί αναγκαία από πολύ νωρίς, και μάλιστα από το 2015 προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν ήδη γνωστό ότι έπεται μια μεγάλη και συνολική ανακατασκευή του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, από τον κόμβο Ν. Μουδανιών, ωστόσο η αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι πίεζε για πιο άμεση λύση. Δύο αερογέφυρες, κάθετες στον κεντρικό δρόμο είχαν προταθεί αρχικά ως άμεση και προσωρινή παρέμβαση. Η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο δήμος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αφορούσε την κατασκευή κόμβου και παράλληλη υπογειοποίηση του ρεύματος από Ν. Μαρμαρά προς Νικήτη. Η τρίτη λύση πρότεινε την παράκαμψη της Νικήτης με τον πλέον πρόσφορο τρόπο.

Exit mobile version