ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ_ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ & ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Έλενα Ράπτη, Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  ως εισηγήτρια του νέου νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην Iατρικώς Yποβοηθούμενη Aναπαραγωγή, απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε στη διεθνή ημερίδα του Τουρισμού Υγείας που διοργάνωσε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας,  υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Σκοπός της ημερίδας η ανάδειξη και προβολή στο εξωτερικό της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στην Ελλάδα.

Η Υπ. Βουλευτής αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που εισάγει ο νέος νόμος:

Αύξηση ορίου ηλικίας στα 54 έτη.

Δυνατότητα κρυοσυντήρησης ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.

Κατάργηση της απαιτούμενης συναίνεσης του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

Δυνατότητα στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.

Δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Διασφάλιση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής και ο  Κωνσταντίνος Πάντος,  Γυναικολόγος.

Exit mobile version