Έλενα Ράπτη για την καμπάνια «Ένα στα Πέντε»

Η Έλενα Ράπτη, Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel,  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “One Morning” με την δημοσιογράφο Ματίνα Βεντούρα  και συζήτησαν για την καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

 

Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσίασε όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που βασίζονται στον κανόνα του εσώρουχου.

 

Τόνισε πως πρέπει να γίνει κατανοητό στο παιδί ότι κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει ή να το χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός του, τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από το εσώρουχό του. Και αντιστοίχως ούτε το παιδί επιτρέπεται να αγγίξει το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

 

Επιπλέον,  αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονές του.

 

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

 

Exit mobile version