Εξαιρετική η Σάκκαρη, σταμάτησε την Κόκο Γκοφ, παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της 16χρονης Κόκο Γκοφ στο τουρνουά του Αμπού Ντάμπι

Μετά την άνετη επικράτηση επί της Ρωσίδας Αναστασία Ποταπόβα στον πρώτο γύρο του τουρνουά του Αμπού Ντάμπι, η Μαρία Σάκκαρη σταμάτησε και την ταλαντούχα Κόκο Γκοφ παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν εξαιρετική και επικράτησε με 7-5, 6-2 σε 89 λεπτά της 16χρονης Αμερικανίδας (Νο. 48) και έκλεισε μεγάλο ραντεβού με την Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα (Νο.15), που νίκησε με 6-1, 6-4 την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση με την 27χρονη Μουγουρούθα, που βρίσκεται στο Νο.15 του κόσμου και είναι κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam.

Η Σάκκαρη άρχισε αρκετά νευρικά τον αγώνα και έμεινε πίσω με 0-3, έχοντας χάσει δύο φορές το σερβίς της. Βρήκε, όμως, γρήγορα ρυθμό και με άκρως επιθετικό παιχνίδι πήρε πέντε γκέιμ στη σειρά, για να προηγηθεί με 5-3. Παρότι δεν έκλεισε το σετ στο σημείο εκείνο και «πέταξε» ένα σετ πόιντ στο επόμενο γκέιμ, κατάφερε να «σπάσει» για μια ακόμα φορά το σερβίς της αντίπαλού της στο 6-5 και να πάρει το πρώτο σετ.

Η Γκοφ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο σετ και απείλησε με μπρέικ στο 1-1, όμως η Σάκκαρη ήταν εκείνη που αποδείχτηκε πιο ουσιαστική στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι με 3-1. Δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς της και με ένα ακόμα μπρέικ στο 5-2, σφράγισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

 

Exit mobile version