Έκπληξη το αμιγώς τοπικό δελτίο στην TV100

Η μισή Θεσσαλονίκη φάνηκε να παρελαύνει μπροστά μας, μέσα από τα ρεπορτάζ

Φαίνεται πως κάτι αλλάζει στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η διαπίστωση έγινε παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων (30-01-2024) όπου και παρατηρήσαμε ότι, “δέκα στα δέκα” θέματα αφορούσαν στην τοπική κοινωνία, καλύπτοντας όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σχεδόν η μισή Θεσσαλονίκη φάνηκε να παρελαύνει μπροστά μας, μέσα από τα ρεπορτάζ κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό ως αποτέλεσμα. Αξιοπρόσεκτη ήταν και η ιεράρχηση των θεμάτων, με αρχή “το ειδικό προς το γενικό”‘. Η βεντάλια των ειδήσεων άνοιγε από τις τοπικές ειδήσεις προς τις γενικότερες κάτι που θεωρούμε απόλυτα σωστό για ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Μόνο στο αθλητικό ένθετο, θα ήταν επιθυμητό κάτι που δεν είδαμε. Να περιλαμβάνει δηλαδή στα τοπικά θέματα, απλούς ανθρώπους ή πρωταγωνιστές που να αναφέρονται στην πραγματικότητά τους όπως ακριβώς είδαμε, ότι γίνεται στην υπόλοιπη ενημέρωση του δελτίου. Έτσι για τον Θεσσαλονικιό οι τοπικές ειδήσεις θα αφορούν στη ζωή πολλών και στην καθημερινότητα τους σε όλους τους τομείς.

Επιπλέον λόγω εμπειρίας στον τηλεοπτικό χώρο επισημαίνουμε πως η εικόνα που αποκομίσαμε από πλευράς περιεχομένου πρέπει να υποστηριχθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρούμε αναγκαίο πως ένα ανάλογο δελτίο ειδήσεων μπορεί να αποτελεί ένα πρότυπο ενημέρωσης για ένα κανάλι που στηρίζει την τοπική κοινότητα, και ελπίζουμε ότι αυτή η προσέγγιση θα συνεχιστεί. Μπράβο σε όσους συνετέλεσαν σ αυτό το αποτέλεσμα.

Γ.Ε.Φ.

 

Exit mobile version