Εκλογές ΗΠΑ: Συνεχίζεται το θρίλερ σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια

Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως έχει μπει η καταμέτρηση των ψήφων για τις αμερικανικές εκλογές των ΗΠΑ, με την αγωνία να κορυφώνεται τόσο για τους Αμερικανούς πολίτες όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα διεθνή ΜΜΕ, η νίκη θα κριθεί στις εξής πολιτείες: Αλάσκα, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια, με τις τρεις τελευταίες να κρίνονται ως σημαντικότερες για την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος.

Μάλιστα, όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία των ΗΠΑ, τόσο το πολιτικό στρατόπεδο του Τραμπ κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Νεβάδα

Μπάιντεν 49,2%, Τραμπ 48,6%

Ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στη Νεβάδα, καθώς έχει καταμετρηθεί ήδη το 86% των ψηφοδελτίων και εάν καταφέρει να «κλειδώσει» την Πολιτεία, θα φτάσει στο πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων που θα τον αναδείξει ως τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πενσιλβάνια

Τραμπ 51,5%, Μπάιντεν 47,3%

Καθώς προχωρά η ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων στην Πενσιλβάνια, το προβάδισμα του Τραμπ μειώνεται δραματικά. Ήδη έχει καταμετρηθεί πάνω από το 80% των ψήφων, ενώ εκκρεμούν να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι που φέρουν σφραγίδα με ημερομηνία έως τις 3 Νοεμβρίου και θα παραληφθούν από τα εκλογικά κέντρα εντός τριών ημερών. Την ίδια ώρα, η πλευρά Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα κινηθεί νομικά για να σταματήσει η καταμέτρηση των συγκεκριμένων ψηφοδελτίων.

Τζόρτζια

Τραμπ 49,6%, Μπάιντεν 49,2%

Η Τζόρτζια βγάζει 16 εκλέκτορες όπως όλα δείχνουν, ενώ με βάση τα νεότερα δεδομένα μόλις 18.000 ψήφοι χωρίζουν πλέον τον Τραμπ από τον Μπάιντεν.

Exit mobile version