Εκδήλωση για την αναπηρία και τον εθελοντισμό

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Διάλογοι Αγάπης & Αποδοχής” διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γ.Ν. Παπαγεωργίου “Η Αντηρίδα”, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00, στο φουαγιέ του Νοσοκομείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) και τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).

Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή διαλόγων, ώστε να προσεγγίσει την ανθρώπινη πλευρά της καθημερινότητας των ατόμων με κινητική ή οπτική αναπηρία, κώφωση και σύνδρομο Down και να στείλει κοινωνικά μηνύματα. Μέσα από τους διαλόγους, στους οποίους θα παίρνουν μέρος μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία, μαθητές σχολείων, εθελοντές της “Αντηρίδας” και ειδικοί επιστήμονες, επιδιώκεται να αναδειχθούν  κοινωνικά ζητήματα.

Παράλληλα, μέσα από τους βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με ψυχολόγους, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ιατρούς, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό. Οι διάλογοι θα αφορούν θέματα όπως η οπτική αναπηρία, οι αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου όταν αποκτά κινητική αναπηρία μετά από ατύχημα, η ευαισθητοποίηση γύρω από την απώλεια ακοής, οι καλές πρακτικές επικοινωνίας και προσβασιμότητας με κωφά και βαρήκοα άτομα, το σύνδρομο Down.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το κοινωνικό αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Σπανού και παραγωγής PAOK Action, το οποίο διακρίθηκε για την ευαισθησία του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version