Εκδήλωση Διαβούλευσης από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του έργου Co Working

Άλλη μία επιτυχημένη εκδήλωση προστίθεται στη σειρά των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου Co Working -“Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms”, το οποίο αποτελεί τμήμα του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 -2020.
Πρόκειται για μία εκδήλωση διαβούλευσης, που διοργάνωσε ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ, στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας, στις 12 Ιουνίου, με την ιδιότητα του ενός εκ των τεσσάρων φορέων που συνθέτουν το εταιρικό σχήμα υλοποίησης του έργου, το οποίο συμπληρώνουν, από ελληνικής πλευράς η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας-επικεφαλής εταίρος του έργου, ενώ από τη Βουλγαρική το University οf National and World Economy και η National Company Industrial Zones PLC.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΕΛΚΕ, κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και η κ. Βίκυ Σαμαρτζή, καθηγητές – εκπρόσωποι του University οf National and World Economy, ο Σύμβουλος του Έργου, κ. Γιάννης Αναστασιάδης, της εταιρείας Συμβούλων Ανάπτυξης «Ειδήμων», καθώς και Βούλγαροι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος.
Οι ομιλητές-εκπρόσωποι των εταίρων τόνισαν στις εισηγήσεις τους τη σπουδαιότητα του προγράμματος ως προς τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση και προώθηση των επιχειρηματικών προσπαθειών των εκπαιδευόμενων στη διασυνοριακή περιοχή και την οικονομική της ανάπτυξη, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που απαιτεί κατάρτιση, κατανόηση των δεδομένων της αγοράς, δημιουργία υποστηρικτικού πλαισίου  και συνεργασίες.
Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου, οι οποίες συνεχίζονται, σύντομα θα ακολουθήσει, με διοργανωτή την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας –  επικεφαλής εταίρο του έργου, δεύτερη επιχειρηματική αποστολή Βούλγαρων εκπαιδευόμενων του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη,  με την πρώτη, Ελλήνων εκπαιδευόμενων στη Βουλγαρία, να έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία τον προηγούμενο μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο Co Working αφορά στην υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας και στην ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών  μέσω της εγκαθίδρυσης υποστηρικτικών μηχανισμών προθερμοκοίτισης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στο πλαίσιο του έργου λειτουργεί ένα Εργαλείο Διάγνωσης Επιχειρηματικής Ιδέας και ένας ολιστικός μηχανισμός επιτάχυνσης, που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση  και υποστήριξη καθοδήγησης και κατάρτισης.

Exit mobile version