ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ: «ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΑΧΑΪ́Α

Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Κλειστά φαίνεται πως θα παραμείνουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών στην κυβέρνηση, ενώ στον «πάγο» μπαίνουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις συγκεκριμένες τρεις περιοχές.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράστηκε προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα των τριών περιοχών, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα, αναπόφευκτα οδηγεί και σε πίεση στα νοσοκομεία.

Έτσι, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, υπό τον κίνδυνο να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κλείσει ξανά μετά από λίγο, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, καθώς και να διενεργούνται self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Η εισήγηση των ειδικών είναι στα χέρια της κυβέρνησης και αναμένεται η τελική απόφαση για τη μη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Exit mobile version