Εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στο Δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη η σημερινή μέρα καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του σχολικού  συγκροτήματος των 1ου -2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων (Ν.Πλαστήρα 54, Αμπελόκηποι) από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Στη αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έτη πολλά, μακροημέρευση και υγεία καθώς συμπλήρωσε 18 έτη από την ενθρόνισή του στην Αρχιερατεία της Μητρόπολης μας.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τους συνεργάτες του στο υπουργείο για την ευαισθησία που δείχνουν στο δήμο μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Θεσσαλονίκη. Το νέο σύγχρονο κλειστό σχολικό γυμναστήριο αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία του Δήμου μας καθώς η λειτουργία του θα εξυπηρετεί μαθητές αλλά και πολίτες μας». Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δημιουργίας του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου καθώς είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του δήμου μας και θα εξυπηρετεί 1.000 μαθητές στον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων (4 σχολεία: 2ο Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, 1ο και 2ο Γυμνάσια).

Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε :«Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής αποκτά ένα άρτιο και σύγχρονο γυμναστήριο. Το έργο υπογράφηκε τον Ιούνιο του ‘21 και παραδόθηκε σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Σε λίγο καιρό μάλιστα παραδίδουμε ακόμα ένα έργο στον δήμο σας, ένα αντίστοιχο γυμναστήριο. Έχουμε έργα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται: ανέγερση νέων εγκαταστάσεων στο 5ο Αμπελόκηπων, η αναβάθμιση στο 6ο δημοτικό και η ανέγερση σχολικού κτιρίου. Σε συνδυασμό με τα έργα υποδομών και με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό το ‘23 και τις επεκτάσεις προς τα δυτικά, όπου γίνονται οι προεργασίες για να ωριμάσουν οι μελέτες για την επέκταση στα δυτικά. Θα καταφέρουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων».

 

 

Στο τέλος της τελετής ο Δήμαρχος προσέφερε μια αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την προσφορά του στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μια ανθοδέσμη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τα 18 έτη Αρχιερατείας από την ενθρόνισή του .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : οι Βουλευτές της Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  Ευστράτιος Σιμόπουλος,  Κούβελας Δημήτριος, ο Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης  Δημήτριος Βαρζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων  Πάρις Μπίλλιας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών  Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών  Αθανάσιος Γιάνναρης, Διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος, εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.

Exit mobile version