“Εφιαλτική” εφημερία στο Παπαγεωργίου: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και επανάληψη “μαύρου Νοέμβρη”

Τον περσινό “μαύρο Νοέμβρη” θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τις εφημερίες να μοιάζουν “πολέμου” καθημερινά το τελευταίο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” το οποίο ολοκλήρωσε μια “εφιαλτική” εφημερία με 56 εισαγωγές επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid και με 24 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ με κορωνοϊό. Μάλιστα, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται 19 ασθενείς, ενώ σε απλές κλινικές Covid νοσηλεύονται περίπου 170 άτομα.

«Έχουμε ξανά επανάληψη, θα έλεγα ακριβή “φωτοτυπία”, του περσινού Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο γιατρός – επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, όπως είπε, όσων νοσηλεύονται και ειδικότερα σε σοβαρή κατάσταση, είναι ανεμβολίαστοι.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν στο “Παπαγεωργίου” περιστατικά με αρνητές του ιού που δημιουργούν προβλήματα και δε δέχονται ιατρική βοήθεια, όπως σε άλλα νοσοκομεία ο κ. Παπαστεργίου απάντησε ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερο θέμα με αντιδράσεις ασθενών ή συνοδών. «Ίσως επειδή έρχονται σε πολύ επιβαρυμένη κατάσταση λόγω της επιλογής τους και άρα οι περισσότεροι από αυτούς καταλαβαίνουν το λάθος που έκαναν. Για αρκετούς, δυστυχώς, είναι πολύ αργά, όπως και για άλλους μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως και για άλλους ασθενείς οι οποίοι στερούνται κλίνες εξαιτίας της επιλογής τους», σημείωσε.

πηγή : grtimes

Exit mobile version