Ε. Αχτσιόγλου: “Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον “ΑΝΤ1”

 

“Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει”

 

«Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία. Νέοι άνθρωποι χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Όλη η χώρα πενθεί, η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1” για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

 

«Τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση είναι αμείλικτα, τα θέτει η ίδια η κοινωνία και οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή τους, γιατί ζουν σε ένα καθεστώς ακραίας ανασφάλειας», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει:

Επισήμανε, ακόμα, ότι «η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας ορίζει απολύτως η ελεγχόμενη κυβέρνηση, δεν βοηθά να υπάρξει φως στην υπόθεση και πραγματική διερεύνηση της αλήθειας. Η κυβέρνηση δεν διαβουλεύτηκε με κανέναν, δεν πρότεινε καν στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου να ορίσουν μέλη στην επιτροπή. Ούτε και το να αποδίδει ο πρωθυπουργός τα πάντα στο “ανθρώπινο λάθος” είναι στην κατεύθυνση της διερεύνησης της αλήθειας».

 

Η κ. Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι «για τη διερεύνηση της αλήθειας πρέπει να απαντηθούν πολύ συγκριμένα ερωτήματα, για μία συγκεκριμένη τραγωδία, η οποία συνέβη υπό την ευθύνη της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

 

Exit mobile version