O Δρόσος Tσαβλής στον Λευκό Οίκο και το κλικ της ομογένειας για τη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Οι επαφές του Δρόσου Τσαβλή στις ΗΠΑ σίγουρα συμβολίζουν κάτι πολύ αξιόλογο και δεν περνούν απαρατήρητες από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τρολάρουν και χαρακτηρίζουν ανίκανο δήμαρχο της πόλης τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, την ίδια ώρα η Ελληνική Ομογένεια δείχνει την εμπιστοσύνη  της  και την ευγένεια της σ ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό και αυτό δεν είναι άλλο από το πρόσωπο του Δρόσου Τσαβλή.

Σε ανάρτηση του στο μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δρόσο Τσαβλής αναφέρει:

“ Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ταξίδεψα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον για να παραβρεθώ στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο 0 (Ground zero), μετά από την τιμητική προσωπική πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου. Το ορθόδοξο αυτό εκκλησάκι, στο σημείο που έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του αιώνα, θα αποτελεί φάρο, που θα δείχνει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα ότι η συμφιλίωση είναι αναπόφευκτη και η συγχώρεση είναι ποθητή και δυνατή.

Στη Νέα Υόρκη είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ καλούς φίλους από την ομογένεια, που μου μετέφεραν το ζεστό ενδιαφέρον και την άδολη αγάπη τους για τη Θεσσαλονίκη μας, να φιλοξενηθώ σε δύο κορυφαίους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον Hellas Fm και τον Cosmos Fm, να συναντήσω τον πρόεδρο και μέλη του ιστορικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ και μέλη της Ένωσης Θεσσαλονικέων Νέας Υόρκης και τέλος, να λάβω μέρος στις εργασίες της 46ης κληρικολαϊκής συνέλευσης Αμερικής.

Στην Ουάσιγκτον, είχα τη μεγάλη τιμή να βρεθώ στο Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια απονομής του «Μεταλίου Ελευθερίας», του πιο σημαντικού μεταλίου που απονέμει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε αμερικανούς πολίτες, στο συμπατριώτη μας Αλέξανδρο Καρλούτσο. Ευχαριστώ θερμά τους καλούς φίλους Evangelos Mitsotakis, Evgenios Anastasios Tsaramanidis, Panos Satzoglou, Dimitris Filippidis, Demetris Filios, James Antokas, που έκαναν δυνατή αυτήν την επίσκεψη και μου έδωσαν την ευκαιρία αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, και στον υπόλοιπο κόσμο είναι η μεγάλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που διδάσκει με το παράδειγμά της όλους εμάς, που ζούμε στα στενά σύνορα της πατρίδας μας.”

Exit mobile version