Drone Photo Awards 2020: Ο υπέροχος κόσμος μας από ψηλά σε μια έκθεση φωτογραφίας

Love Heart of Nature, Jim Picôt droneawards.photo/gallery

Τα έργα των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας 2020 Drone Photo Awards θα φιλοξενήσει η «Accademia dei Fisiocritici» στη Σιένα, ένα από τα παλαιότερα μουσεία επιστημών στην Ιταλία.

Τα έργα των νικητών του διαγωνισμού φωτογραφίας 2020 Drone Photo Awards θα φιλοξενήσει η «Accademia dei Fisiocritici» στη Σιένα, ένα από τα παλαιότερα μουσεία επιστημών στην Ιταλία.

Η έκθεση «Πάνω από Εμάς Μόνο ο Ουρανός» εγκαινιάζεται στις 24 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου.

Οικοδεσπότης του διαγωνισμού ήταν το με μεγάλο κύρος Siena Festival Awards. Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν έργα φωτογράφων από 126 χώρες, ο καθένας ένα έργο σε μία από τις οκτώ κατηγορίες: Αφηρημένο, Ζωή εν μέσω πανδημίας, Φύση, Άνθρωποι, Σπορ, Αστική αρχιτεκτονική, Γάμοι, Ζώα (άγρια ζωή).

Μεγάλος νικητής ήταν ο Αυστραλός φωτογράφος Jim Picôt για τη φωτογραφία του «Love Heart of Nature»: ένα κοπάδι σολωμοί σχηματίζει μια καρδιά ενώ κοντά στο κέντρο της ένας καρχαρίας κυνηγά έναν από αυτούς:

Στην κατηγορία «Αστική αρχιτεκτονική» επικράτησε ο Tomasz Kowalski με τη φωτογραφία «Alien Structure on Earth», φωτογραφία των δίδυμων πύργων Petronas Towers στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας:

Νικητής στην κατηγορία «Ζώα» ήταν ο Dmitrii Viliunov με τη φωτογραφία «Where Herons Live» (φωλιές ερωδιών στις κορυφές δέντρων):

Στη φωτογραφία «On the Sea» του Roberto Corinaldesi δόθηκε το πρώτο βραβείο για την κατηγορία «Σπορ»:

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Άνθρωποι» κατέλαβε η φωτογραφία «Frozen Land» της Alessandra Meniconzi. Ντόπιοι στην ευρασιατική στέπα, σε μείον 30 βαθμούς Κελσίου, μετακινούνται με έλκηθρο από ένα χωριό σε ένα άλλο, διασχίζοντας παγωμένα ποτάμια και λίμνες:

Με το πρώτο βραβείο της κατηγορίας «Φύση» τιμήθηκε ο Joseph Cheires για τη φωτογραφία του «Gray Whale Plays Pushing Tourists». «Στο τέλος της εποχής του ζευγαρώματος για την γκρίζα φάλαινα, μου είχαν πει για μια γκρίζα φάλαινα η οποία τα τελευταία τρία χρόνια συνήθιζε να παίζει με τις βάρκες, ωθώντάς τις ελαφρά», αφηγήθηκε ο φωτογράφος:

Η φωτογραφία «Phoenix Rising» του Paul Hoelen κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αφηρημένο». Πρόκειται για αποτύπωση της διαδικασίας αναγέννησης στη Lake Owens, τοποθεσία η οποία λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας στο παρελθόν ήταν η πιο τοξική άγονη γη στην Αμερική. Τώρα, τα αποδημητικά πουλιά επιστρέφουν, η ζωή ξαναρχίζει:

«Δημιουργικός» αποδείχθηκε ο Mohamed Azmeel και η φωτογραφία του «Tropical Bride» επικράτησε στην κατηγορία «Γάμοι». «Χρησιμοποίησα περισσεύματα λουλουδιών και φύλλων από τον στολισμό για έναν γάμο, για να κάνω κάτι δημιουργικό» εξομολογήθηκε ο φωτογράφος:

Τέλος, στην κατηγορία «Ζωή εν μέσω πανδημίας» βραβεύτηκε η φωτογραφία «Black Flag» του Tomer Appelbaum: στις 19 Απριλίου του 2020, χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, στη Rabin Square κατά του πρωθυπουργού της χώρας Μπ. Νετανιάχου:

Exit mobile version