Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες

Ομόφωνα ένοχοι, όπως κατηγορούνταν, κηρύχθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας και του ομαδικού βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο όσο και ο αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες από κοινού.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την ανακοίνωση της ποινής από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τους δύο κατηγορουμένους.
«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.
ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/ellada/story/313025/dolofonia-topaloydi-isovia-kai-15-eti-stoys-katadikasthentes
Exit mobile version