Δημοσκόπηση Alco: Πάνω από τους μισούς Έλληνες δυσαρεστημένοι με τα μέτρα για την πανδημία

Tην απαισιοδοξία της κοινωνίας απέναντι στον κοροναϊό και τη σταδιακή απώλεια της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας αποτυπώνει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open TV.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από ένας στους δύο Έλληνες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία. Η Νέα Δημοκρατία να παίρνει «κόκκινη κάρτα» στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η αίσθηση ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση.

Αν και η πλειοψηφία εξακολουθεί να εμπιστεύεται την κυβέρνηση ως προς τον κοροναϊό, η διαφορά με τους προηγούμενους μήνες είναι χαοτική: 30 μονάδες μείον από τον Μάιο και 6 μονάδες λιγότερες από τον Σεπτέμβριο.Το 55% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το 46% δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικά, στην Αττική τα ποσοστά δυσαρέσκειας με την κατάσταση στα ΜΜΜ και την παιδεία προσεγγίζει το 70%.Το 55% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το 46% δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικά, στην Αττική τα ποσοστά δυσαρέσκειας με την κατάσταση στα ΜΜΜ και την παιδεία προσεγγίζει το 70%.
Αν και το 47% βαθμολογεί την κυβέρνηση με πάνω από 6, η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά τη γενική άποψη για την απόδοση του κυβερνητικού έργου.
Πανδημία, ανεργία και ελληνοτουρκικά το τρίπτυχο των σημαντικότερων προβλημάτων για τους Έλληνες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται η απαισιοδοξία των πολιτών για το επόμενο εξάμηνο και μάλιστα με αυξητική τάση.Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%.

Η ΝΔ διατηρεί το ευρύ προβάδισμά της, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco παρατηρείται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός». Ωστόσο, η τάση που διαγράφεται δείχνει τις προτιμήσεις για τον πρωθυπουργό να μειώνονται και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνονται.

Exit mobile version