Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εφ όλης της ύλης

 

 

 

 

 

 

 

 

«Το καθεστώς Μητσοτάκη βιώνει την δυσκολότερη στιγμή του. Μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριζόταν ως αποτυχημένος πρωθυπουργός για την πολιτική του. Οι υποκλοπές είναι το κερασάκι στην τούρτα. Και δυστυχώς ή γνώριζε και είναι ο πολιτικός εγκέφαλος της υπόθεσης ή όλα έγιναν μέσα στο Μαξίμου από τους εκλεκτούς του και άρα είναι εξαιρετικά ανίκανος, ακατάλληλος και επικίνδυνος. Πάντως στις Βρυξέλλες κανείς δεν αγοράζει το αφήγημα ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι...».

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο RISE TV.

 

«Τη λίστα των παρακολουθήσεων δεν τη δημοσιεύει μόνο το Documento αλλά την επιβεβαιώνουν και Το Βήμα και Τα Νέα, προσθέτοντας και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού», προσέθεσε.

 

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε ακόμη: «Παρά την προσπάθειά του να συσπειρώσει το κόμμα του κατηγορώντας τους άλλους, ο κ. Μητσοτάκης είναι τελειωμένος. Διότι όταν τα κύρια προβλήματα για τον Έλληνα πολίτη, που είναι η φτώχεια, η ακρίβεια, οι ανισότητες, συνδυάζονται με έκρηξη της διαφθοράς και ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης, που θυμίζει και τα χούγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο «απαιτείται κάθαρση σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση». «Ο κ. Ντογιάκος, διορισμένος από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάψει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, να ενοποιηθούν όλες οι δικογραφίες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και να κληθούν από την Δικαιοσύνη και την Ελληνική Βουλή οι κκ Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος».

Προσέθεσε: «Επίσης πρέπει να θωρακιστεί η χώρα και οι μυστικές μας υπηρεσίες ώστε να παρακολουθούν τους εχθρούς μας με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, και όχι το μισό υπουργικό συμβούλιο, πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.

Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα πρωθυπουργό. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ο ίδιος το φιλότιμο να παραιτηθεί, το καλύτερο είναι η επίσπευση των εκλογών. Και το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μια πλατιά κυβέρνηση εξυγίανσης και προοδευτικής συνεργασίας».

 

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. δεν θέλει να αλλάξει μόνο ο βιολιτζής αλλά να αλλάξει και χαβάς. Δεν μας ενδιαφέρει μια ανακατανομή ισχύος μέσα στο μιντιακό σύστημα, το σύστημα των ολιγαρχών και βαρόνων που στήριξαν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και όρισαν πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση που να την ελέγχει ο λαός».

 

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Το γεγονός ότι παρακολουθούταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ύποπτος για εχθρός της πατρίδας χωρίς να εξηγείται ποιος το πρότεινε και τί βρήκε είναι πληγή σε βάρος της δημοκρατίας. Αύριο μπορεί να πάρει εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση ως τρίτο κόμμα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα. Θα το κάνει με αυτές τις κατηγορίες και αυτό το βάρος στην πλάτη του; Γι’ αυτό στο Ευρωκοινοβούλιο ζητάμε όλοι να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα, γιατί αυτή η κατάσταση δεν άπτεται μια χώρας ευρωπαϊκής.

Εξ’ αντικειμένου, πάντως, οι εξελίξεις αυτές φέρνουν πιο κοντά τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Γι’ αυτό του λέω, με φόντο όσα συμβαίνουν στην χώρα, ότι δεν έχει την πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων μεταξύ ημών και της ΝΔ. Όσοι θέλουν, και εκτιμώ ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει, να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη δεν μπορεί να βολευτούν με συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το σενάριο για πρωθυπουργό τον Νίκο Δένδια -όπως ακούγεται σε δημοσιογραφικά γραφεία».

 

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι αυτή της δημοκρατικής πανστρατιάς, για να μην φύγει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το σύστημα που εκπροσωπεί, για να έχουμε μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με ισότιμη συμμετοχή όλων των κομμάτων. Αυτή την πρόσκληση την απευθύνουμε πάνω απ’ όλα στους πολίτες, τους νέους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Διότι το σύστημα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να σπρώξει στην αποχή όσους δεν μπορέσει να… μαζέψει».

 

«Όσον αφορά στο ΚΚΕ εκτιμώ ότι η ηγεσία του θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της που είναι αντιΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών όπου τα κομμουνιστικά κόμματα έχουν κρατήσει πολύ πιο θετική στάση απέναντι σε προοδευτικές κυβερνήσεις. Αν δεν θέλουν να συμμετέχουν, ας δώσουν τουλάχιστον ψήφο ανοχής», είπε.

 

 

 

Στη συνέχεια σημείωσε: «Προς τιμήν του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάνει αυτό που με ευθύνη της ΝΔ η ελληνική βουλή δεν μπόρεσε να κάνει. Το Ε/Κ έχει συγκροτήσει μια επιτροπή που ψάχνει Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία και Πολωνία γιατί και στις τέσσερις χώρες εντοπίστηκαν βρωμιές. Το σχέδιο πορίσματος που ετοιμάζει η επιτροπή με εισηγήτρια τη Σόφι ιν Βελτ, που είναι φιλελεύθερη και ανήκει στην ομάδα του Μακρόν -δεν είναι αριστερή ή σοσιαλίστρια- είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και εκτιμώ ότι χωρίς ουσιώδης αλλαγές θα εγκριθεί από την ίδια την επιτροπή PEGA και θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στην Ολομέλεια του Ε/Κ.

Δυστυχώς πιέσεις από τον σκληρό πυρήνα του ΕΛΚ για να κουκουλωθεί η υπόθεση των υποκλοπών έχουν ασκηθεί εδώ και καιρό. Σας θυμίζω ότι έδωσα στη δημοσιότητα το σχέδιο προγράμματος των συναντήσεων που ήθελε να κάνει η PEGA στην Αθήνα, αφού το εγκρίναμε ομόφωνα. Επιχείρησαν αμέσως να με διαψεύσουν. Όμως έφερα στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο δεξιός πρόεδρος της PEGA, o κ. Λένερς, είχε επισυνάψει αυτό το σχέδιο προγράμματος σε δική του επιστολή. Ήθελα να προλάβω και να ακυρώσω τις πιέσεις που ασκήθηκαν. Και ευτυχώς δεν τα κατάφεραν. Παρ’ όλα αυτά ο σκληρός πυρήνας συνεχίζει τις επιθέσεις του, αυτή τη φορά στην κα Σόφι ιν Βελτ. Αλλά όπως είπα εκτιμώ ότι και αυτές οι πιέσεις θα αποτύχουν».

 

 

Όσον αφορά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την Τουρκία, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Και μόνο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τολμά να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως… ευνοούμενο του Ερντογάν δείχνει τον πανικό του και το πόσο χαμηλά μπορεί να κατρακυλήσει για να διατηρήσει την καρέκλα του. Την απάντηση σε όλα αυτά τη δίνει το πώς απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός στην τουρκική προκλητικότητα όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα. Ας μην ανακατεύουμε τα θέματα στα οποία θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι με την μικροπολιτική αντιπαράθεση, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

 

Τέλος για την ενεργειακή κρίση είπε: «Η καλύτερη απάντηση είναι ο τερματισμός του πολέμου που προκάλεσε η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία. Υπάρχει μια υπόγεια κινητικότητα σε αυτή την κατεύθυνση και αν είχαμε εμείς μια ευρωπαϊκή ηγεσία αντάξια, θα έπρεπε να πρωτοπορούμε σε αυτές τις διαδικασίες. Η, δε, Ελλάδα αντί να στέλνει όπλα στην Ουκρανία θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή των φιλειρηνικών προσπαθειών».

 

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:

 

 

Exit mobile version