Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, για τη μια περίπτωση βιασμού ανηλίκου και ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού ενός ενήλικου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και κατηγορούμενος για βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης, οδηγείται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Αθήνα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από διάσκεψη περίπου τεσσάρων ωρών, καταδίκασε τον κατηγορούμενο για τον βιασμό δυο ανηλίκων ενώ τον αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, για τη μια περίπτωση βιασμού ανηλίκου και ομόφωνα για την κατηγορία του βιασμού ενός ενήλικου άνδρα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, κατά πλειοψηφία 5-2 (σ.σ. μειοψήφησαν δυο ένορκοι οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της ενοχής του) για τον πρώτο μηνυτή, και ομόφωνα αθώος για την υπόθεση βιασμού του ενήλικου άνδρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, (σ.σ. 4 ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών).

Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο με οριακή πλειοψηφία (4-3) για τον βιασμό ενός 17χρονου. Μειοψηφία κατέγραψαν η πρόεδρος του δικαστηρίου, μια δικαστής και μια ένορκος που είχαν την άποψη ότι πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Επίσης, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, (5-2) για τον βιασμού ενός 17χρονου. Η πρόεδρος και μια δικαστής είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Στο άκουσμα της απόφασης οι τρεις καταγγέλλοντες ξέσπασαν σε λυγμούς. Φορτισμένοι παρακολούθησαν την έκδοση της απόφασης ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η φίλη του Ελένη Κούρκουλα.

Τη σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας πήρε η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η πολύ μικρή δικαστική αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη ενώ έξω από την πόρτα βρίσκονται δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένης.

 

 

newsbeast.gr

Exit mobile version