Δημήτρης Κούβελας: «Η ταλαιπωρία στο Κτηματολόγιο Θεσσαλονίκης δεν πάει άλλο»

Όλα τα προβλήματα στη λειτουργία των Κτηματολογικών γραφείων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως που ταλαιπωρούν τους συναλλασσόμενους πολίτες κι επαγγελματίες, έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Κυρανάκη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας.

«Οι τεράστιες καθυστερήσεις στην καταχώρηση των πράξεων δημιουργεί ανασφάλεια στις συναλλαγές και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, των επενδύσεων και του επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη γενικότερα..» επεσήμανε ο Δ. Κούβελας και κατέληξε ότι «η ταλαιπωρία στο Κτηματολόγιο δεν πάει άλλο».

Ο κ. Κούβελας ζήτησε άμεσα από τον Υφυπουργό:

  1. Επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την πλήρη ψηφιακή λειτουργία του Κτηματολογίου μας το συντομότατο.
  2. Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ραντεβού, ανάλογη με αυτή της Αθήνας, για να σταματήσουν επιτέλους οι τριτοκοσμικές συνθήκες που παρατηρούνται από τα ξημερώματα έξω από τα κτηματολογικά γραφεία.
  3. Την συμμετοχή περισσότερων πιστοποιημένων δικηγόρων Θεσσαλονίκης στην προγραμματική σύμβαση για τον νομικό έλεγχο των πράξεων προς καταχώρηση στο κτηματολόγιο και αύξηση της αμοιβής τους.

Η ανταπόκριση του Υφυπουργού ήταν άμεση και δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε όλα τα παραπάνω το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Exit mobile version